Tent & Vuur 

Ervaringen van eerdere avonturiers

Vorig weekend heb ik mogen ervaren hoe het is om met Brenda en Mijke en een groep vrouwen mee te gaan de natuur in (@tent_en_vuur). Wat een verrijkende en inspirerende ervaring is dat geweest. Brenda en Mijke hebben hun passie voor de natuur vanuit hun vezels weten over te brengen. Met veel liefde hebben zij een bedding gecreëerd, waarin diepgaande gesprekken ontstonden, is gelachen en gehuild, het innerlijk kind is wakker gemaakt, buiten de comfortzone is gedipt in het koude meertje en nog veel meer.

Met elkaar rond het kampvuur zittend bereidden Brenda en Mijke heerlijke maaltijden en als het weer ons even in de steek liet, verwarmden we ons bij de houtkachel in de tipi.

Voor mij was dit de eerste keer, dat ik ben mee geweest, maar zeker niet de laatste. Ontzettend bedankt Brenda en Mijke en de geweldige andere vrouwen voor dit heerlijke weekend. Het was echt thuiskomen in mezelf.
Open, maar ook een beetje sceptisch, ging ik afgelopen november met Mijke en Brenda mee naar de wildernis. Ik ben helemaal niet zo zweverig (althans dat dacht ik), dus ik wist ook niet zo goed wat ik kon verwachten en wat het mij zou gaan brengen. Nu houd ik wel van kamperen, dus dat zou in ieder geval al leuk worden. Door het warme welkom van Mijke en Brenda en de rest van de groep voelde ik me al snel op mijn gemak.
's Avonds hebben we fijne gesprekken gevoerd rond het kampvuur onder het genot van een lekkere stoofpot en een kopje thee. De volgende dag was het tijd voor de medicine walk. Die heeft mij meer dan positief verrast. Ik weet nog dat ik dacht: 'Ik ga zo vaak alleen in het bos lopen, zal nu echt niet anders zijn deze keer.' Nou, dat was het dus wel! Ik heb een ontzettend bijzondere wandeling gemaakt, waarbij ik weer heb mogen ervaren hoe het is om écht op mijn gevoel te vertrouwen en dat je daar eigenlijk de beste keuzes mee maakt (ookal zegt dat hoofd soms van niet). In de avond hebben we weer veel mooie gesprekken gevoerd en was het fijn om de verbinding met anderen te voelen. Dat heb ik als heel waardevol ervaren. De laatste ochtend was het tijd voor een uitdaging: dippen in een meertje. Heel spannend, ik had dan ook drie pogingen nodig om het te doen, maar zo ontzettend trots op mezelf dat ik dat heb gedaan! Het laat je echt voelen hoe sterk je bent en hoeveel meer je eigenlijk kan (en durft) dan je zelf denkt.
Kortom, ik ben dit weekend echt weer lekker in contact gekomen met mijn gevoel en de natuur. Ik heb geleerd dat als ik luister naar mijn gevoel, dat ik uitkom op de plek waar ik hoor te zijn!
Wat was het heerlijk om de hele dag buiten te zijn tijdens het weekend ‘In de
wildernis’. Zijn in de natuur doet me zo goed, het helpt me ontspannen en ik laad ervan op. En dit, in verbinding met een prachtige groep vrouwen, heeft het tot een bijzonder fijn weekend gemaakt. 

Ook kon ik de diepte in gaan door de mooie natuuroefeningen die werden aangeboden. Zo fijn en helend om met elkaar te delen hierover. Het eten was allemaal erg lekker en zo leuk om boven het kampvuur, met wat we geplukt hadden, soep te maken en broodjes te bakken.

Wat hebben jullie, Mijke en Brenda, dit goed georganiseerd, er zit veel liefde en aandacht in, dat is voelbaar. Jullie creëren een fijne, veilige bedding waarin ik me gemakkelijk thuis voel. Het stilleven wat ik heb gemaakt, met 'vindsels' uit de natuur, ligt op mijn kamer en herinnert me eraan om vaak de natuur in te gaan!
Ik ben jullie oneindig dankbaar voor jullie initiatief en de prachtige basis die jullie verzorgen waarop wij samen weer verder kunnen groeien.

En dat iedereen zich zo veilig voelt bij jullie, dat iedereen zo zichzelf is en kwetsbaar durft te zijn, dat is een gigantisch compliment aan jullie
Copyright 2022 Tent & Vuur -
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram